Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alexandr čínský

17. 9. 2013

Popis:
Alexandr čínský nepatří mezi zrovna nejmenší papoušky jeho rozměry jsou: délka těla 24,5-26 cm, délka ocasu 20,5-26,5 cm, délka křídla 21-23 cm, hmotnost 220 g. Opeření nabírá odstíny především zelené barvy. Čelo a líce má černé. Břicho na spodu modré přechází postupně do modro-růžové. Přední část hlavy a tváře jsou světle modré. Zobák má výrazně červený. Rýdovací pera jsou ze spodu skořicová, z vrchu zelená. Duhovka je žlutá.
Samice se od samce neliší pouze černě zabarveným zobákem, ale také narůžovělým límcem, který u samiček chybí.
Mladí ptáci mají obecně matnější odstíny, hlava je z větší části zelená. Jako u většiny ptáků jsou podobné spíše samici. Vybarvují se zhruba po dvou letech.

Péče:
Alexandr čínský by měl mít ve své voliéře každý den čerstvé krmení a vodu na koupání, je to velice otužilý ptáky, který se koupe i přes zimu. Také má rád déšť.
V přírodě se živí různými druhy ovoce, bobulemi, semeny a pupeny. My bychom mu měli nabídnout směs pro velké papoušky, ovoce, zelené krmení (např. smetánka lékařská). Do všeho můžeme přidávat různé druhy komplexních vitamínových přípravků (Vitamin, Roboran, atd.).

zavřít

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář